OUD-ZEILEND-HOUT EVENEMENT 2018


Op 14 en 15 juli organiseert de Stichting Oud-Zeilend-Hout haar jaarlijkse evenement voor oude houten wedstrijdzeilboten, boten die in "normale" wedstrijden niet meer aan de start verschijnen.

Het is voor de 12e maal dat de stichting een dergelijk evenement organiseert,

dit jaar in samen met de Watersportvereniging "Tusken Mar en Leyen".

Het evenement wordt gehouden op het Burgumer Mar (Bergumermeer) bij Eastermar.


Het evenement is dit jaar onderdeel van de activiteiten in het kader van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018De lokatie past in het kader van "90 jaar BM, 90 jaar watersport voor de gewone man"

 Hendrik Bulthuis uit Burgum ontwikkelde in 1928 met het ontwerp van de BM, een zeilboot met een zeiloppervlakte van 12 m2 een zeilboot voor 100 gulden. Het bijzondere van de boot is de lattenbouw op de mallen die als spanten in de boot blijven, dit is de "Bulthuis methode" ook andere boten zoals de 16 m2 zijn later op de zelfde wijze gebouwd.  

Het Streekmuseum in Burgum besteedt hier aandacht aan met een  Hendrik Bulthuis expo.


Wij richten ons bij dit evenement  met name op de Vrijbuiters,  Larken,  7m10-klasse,  W-klasse,  12 m2 BM, 16m2 stip- of punt-klasse, 22 m2 -klasse, ZM-jollen, Akkrumerjollen, oude houten Tempo Scow's, OK-jollen, Olympiajollen, Finnjollen, FD’s  en Adspirantklasse.Programma van de wedstrijden:

Richttijden: aanvang 1e wedstrijd op zaterdag is om 12.00 uur. De start van de 2e race is om 14:00 uur. De 3e start volgt z.s.m. Op zondag is de 1e start om 10.30 uur, direct gevolgd door de 2e start. (Alle tijden uiteraard onder voorbehoud.)


Voor meer informatie zie hier of download deze informatie hier.


Inschrijfformulier is hier te downloadenVoor meer informatie kunt u de secretaris

mailen: secretaris@oudzeilendhout.nl


Een plaatje uit het verleden

Er is weer, in beperkte oplage,

een Oud Zeilend Hout Kalender te verkrijgen. De kalender kost € 10,- de verzendkosten zijn € 3,50


De foto’s zijn dit jaar allemaal gemaakt door Gerrit Scheeres tijdens het evenement van het afgelopen jaar in Paterswolde.


Een inkijk-exemplaar is hier te downloaden.


Bestellingen via de mail: mail@maartenkeuning.nl